Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم‌مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین اسناد زیست فناوری کشور و محیط زیست تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: تهیه اسناد این دو حوزه در دبیرخانه این ستاد انجام شده تا در جلسات این ستاد مراحل تصویب و ابلاغ آن طی شود.

به گزارش ایسنا دکتر منصور کبگانیان در حاشیه جلسه یکصد و بیست و پنجم شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران زیست فناوری را یکی از اولویت‌های جدی نقشه جامع علمی کشور دانست و افزود: این فناوری نقش موثری در توسعه اقتصاد دانش بنیاد دارد؛ چرا که این فناوری سهم زیادی از بازارهای جهانی را به خود اختصاص داده است ضمن آنکه در ارتقا سطح سلامت نیز نقش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این جلسه در خصوص 3 محور مذاکره شد، اظهار کرد: یکی از این محورها سند توسعه زیست فناوری است که در این راستا مقرر شد تا سند توسعه زیست فناوری کشور ظرف 2 ماه آینده در دبیرخانه ستاد نقشه جامع علمی کشور تهیه و به جلسه این ستاد ارائه شود.

کبگانیان با تاکید بر اینکه در گذشته کار کارشناسی مفصلی طی 2 سال بر روی این سند انجام شده بود، ادامه داد: از آنجایی که برای تهیه این سند نیاز به مشارکت دانشگاهیان داشتیم از این رو با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مذاکراتی صورت گرفت و این مذاکرات موجب کند شدن روند تهیه این سند شد ولی درخواست ما از دانشگاهیان این است که پیشنهادات خود را درباره این سند ارائه دهند.

 دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: این سند در 2 ماه آینده مراحل تصویب و ابلاغ خود را طی می‌کند.

وی محور دوم مذاکرات این جلسه را سند محیط زیست ذکر کرد و گفت: با توجه به افزایش آلودگی‌های هوا امروزه شاهد آلودگی‌های زیست محیطی هستیم و بر این اساس ما قبلا سند محیط زیست را چندین بار تا مرحله تصویب رساندیم ولی دستگاه‌های ذی ربط این حوزه به ویژه سازمان محیط زیست اشکالاتی نه چندان غیر قابل حل بر روی این سند وارد کردند.

کبگانیان با بیان اینکه این سند نیاز به به روز رسانی اعداد و ارقام و اقدامات دارد، تاکید کرد: در این جلسه مقرر شد ظرف 2 ماه آینده به ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه شود تا در صحن این ستاد نهایی و مراحل تصویب و ابلاغ آن را نهایی کنیم.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، هوش مصنوعی را از دیگر محورهای مطرح در این جلسه ذکر کرد و یادآور شد: با توجه به حساسیت و کلیدی بودن حوزه هوش مصنوعی و سرعت بیش از پیشی که پیشران‌های فناوری های نو دارند، ااز این رو تهیه سند خاصی مربوط به هوش مصنوعی مقرر شد.

کبگانیان، با بیان اینکه در این حوزه نگرانی هایی وجود دارد ولی اقداماتی در این زمینه اجرایی شده است، اظهار کرد: برای آنکه جایگاه ملی و حمایت های جدی تری در این حوزه ایجاد شود از این رو تدوین سند هوش مصنوعی در کشور ضروری است. ولی تدوین این سند زمان بیشتری را می طلبد.

کبگانبان موضوع دیگر مطرح در این جلسه را ادامه بررسی سند توسعه دانش بنیان استان بوشهر نام برد و یادآور شد: 3 ماده از این سند در جلسه قبلی به تصویب رسید و در این جلسه اولویت های بخشی این استان با اصلاحاتی به تصویب رسید.

وی با تاکید بر اینکه این استان دارای توانمندی های زیادی است، گفت: در حوزه صنایع دریایی توانمندی هایی چون تولید و تعمیر شناورها، صنایع فراساحلی، حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، مخازن نفتی، شیلات، صنعت آبزی پروری، گلخانه و نخیلیات از جمله محورهای توانمندی استان بوشهر است که در این جلسه به تصویب رسید.

به گفته دبیر ستاد علم و فناوری شورای انقلاب فرهنگی گردشگری و تفریحات آبی، استخصال آب شیرین و فناوری هسته ای از دیگر اولویت های فناوری این استان است که به تصویب رسیده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ستاد راهبری نقشه جامع سند زیست فناوری سند محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۷۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند

رئیس جهاد دانشگاهی از تصویب قانون مالکیت فکری در شورای علمی جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

​​​​حسن مسلمی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد مالکیت فکری از سوی چند نهاد از جمله جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدا یک نهاد علمی و پیشران در علم و فناوری و اقداماتش در راستای تعالی و ارتقای علم و فرهنگ کشور بوده است.

وی با اشاره به اقدامات در خور توجه محققین و افرادی که در حوزه‌های فرهنگی، هنری و صنعتی جهاد دانشگاهی فعالیت داشته‌اند، توضیح داد: شاید روزی که جهاد دانشگاهی این حمایت‌ها را انجام می‌داده است، هنوز تحقیقات به شکل امروزی رواج پیدا نکرده بود؛ چراکه در سال‌های اولیه انقلاب صنعتی بودیم؛ اما جهاد دانشگاهی شروع به انجام این اقدامات و حمایت‌ها کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از این رو با توجه به سوابق درخشانی که جهاد دانشگاهی در حمایت از محققین و دانشمندان در حوزه‌های فرهنگ و علوم انسانی و دیگر حوزه‌ها داشته است، مسئولیت دبیرخانه مالکیت معنوی و فکری به عهده پارک علم و فناوری البرز وابسته به جهاد دانشگاهی قرار داده شد.

مسلمی با اشاره به اینکه قانون مالکیت فکری در کشور ما به صورت پراکنده تدابیری در حوزه مالکیت فکری دیده است، عنوان کرد: این پراکندکی به گونه‌ای است که گاهی اوقات عمل کردن به مفاد این قانون سخت است. این امر در حالی است که اگر بتوانیم مالکیت فکری را در کشور محقق و پیاده کنیم، مردم به عرصه تولید سوق پیدا می‌کنند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اگر مردم حس کنند که مالکیت فکری ندارند، در میدان تولید نمی‌آیند. بنابراین اگر مردم حس احترام به مالکیت فکری را در جامعه درک کنند، به میدان آمده و جهش تولید محقق می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال ایسنا که همواره فعالین حوزه اقتصادی و فرهنگی عنوان کرده‌اند که قانون فعلی مالکیت فکری در کشور نیاز به بازنگری دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند با ایجاد یک همبستگی بین ارکان مختلف این قانون را تقویت کند، آیا در این راستا اقداماتی انجام شده است؟، توضیح داد: در حال حاضر این اتفاق در شورا محقق نشده است؛ اما دستگاه‌های مختلف در حال انجام کارهای قوی در این زمینه هستند. برای مثال ما افراد متخصص در حوزه های حقوقی و کسانی که با خارج از کشور کار کرده‌اند و در این زمینه تجاربی دارند، کم نداریم. از این رو متخصصین خود جهاد دانشگاهی در کنار هم جمع شده‌اند و در حال تدوین قانونی هستند که به نظر من قانون خیلی پیشرفته و خوب و قابل فهمی است.

رییس جهاد دانشگاهی در پاسخ به اینکه تدوین این قانون در جهاد دانشگاهی چه مراحلی را می‌گذراند و آیا تصویب خواهد شد؟، افزود: احتمالا در آینده‌ای نزدیک در شورای علمی جهاد دانشگاهی این قانون مالکیت فکری تصویب خواهد شد.

مسلمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تمام بازیگران جامعه که در زمینه مالکیت فکری کار می‌کنند با یکدیگر هماهنگ شوند تا هر کسی به صورت جزیره‌ای کار متفاوت انجام ندهد. نیاز به یک قانون پیشرفته در حوزه مالکیت فکری داریم که برای همه قابل فهم و کاربر پسند باشد و بر اساس آن اقدام کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است
  • آغاز بررسی جزئیات پیش‌نویس سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی
  • آغاز بررسی جزییات پیش‌نویس سند ملی توسعه فناوری‌های کوانتومی
  • نتایج انتخابات الکترونیک پس از امضای صورت‌جلسه شعب اعلام می‌شود
  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • مخبر: کاهش تلفات جاده‌ای از مهمترین اولویت‌های کشور است
  • کاهش تلفات جاده ای از مهمترین اولویت های کشور است