Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ بررسی‌های آمار نشان می‌دهد با شروع پیک پنجم کرونا در سراسر کشور روز به روز شرایط نگران کننده‌تر شده و بسیاری از مراکز درمانی بخصوص در کلانشهرها به تسخیر دلتا درآمده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، نگاه آماری به روند فعالیت ویروس جهش یافته دلتا در ایران طی 14 روز گذشته نشان می‌دهد از ابتدای مرداد 1400 ویروس چموش محدوده فعالیت‌هایش را گسترش داده و زیر سایه عادی انگاری مردم که ناشی از طولانی شدن همه‌گیری در کشور بوده، یکه‌تازی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان بهداشت و درمان با اشاره به واقعیت همه‌گیری کرونا در سراسر کشور که متفاوت از جداول آماری است می‌گویند: بررسی دقیق آمارهای رسمی از ابتدای دومین ماه تابستان 1400 نشان می‌دهد جهش قابل توجهی در تمام بخش‌ها داشته‌ایم که به دلیل قدرت سرایت‌پذیری بسیار بالای ویروس دلتا در این دوره و همچنین عادی انگاری مردم بوده است.

به گفته این گروه در این دوره تعداد موارد ابتلای روزانه رشدی معادل 77.2 درصد، موارد بستری جدید روزانه 85.8 درصد و ورود بیماران جدید به بخش مراقبت‌های ویژه نیز با رشد 31.38 درصدی نشان می‌دهد که همه شاخص‌ها صعودی بوده و برآیند همه این موارد شاخص نگران کننده تعداد موارد فوتی روزانه ناشی از کرونا است که رشدی معادل 106.6 درصد به خود دیده است.

کارشناسان و متخصصان بهداشت و درمان تاکید دارند بررسی جداول یاد شده تاکیدی براین مدعاست که زنجیره تحولات در دوران همه‌گیری کاملا به یکدیگر مرتبط است که انتهای آن افزایش یا کاهش قابل توجه تعداد متوفیان است چون در شرایط فعلی با فعالیت گسترده دلتا فاصله معنادار میان نرخ بهبودی افراد و ابتلا دیده می شود که این روند به نگرانی‌های موجود افزوده است.

این گروه همچنین معتقدند طولانی شدن دوره همه‌گیری کرونا در سراسر ایران درکنار مشکلات معیشتی عاملی است که عادی‌انگاری‌ها گسترش داده و رفته رفته همه به واقعیت کرونا بی‌تفاوت شده‌اند به صورتی که می‌بینیم نه تنها اصناف در این زمینه همراهی گذشته را ندارند و به گفته وزیر دقیقا در بدترین شرایط همه‌گیری که تنها 14 دقیقه کافیست که یک فرد در معرض ویروس به بیماری مبتلا شود، رستوران‌ها مملو از مشتری، دورهمی‌های خانوادگی برقرار و مجالس عروسی و عزاداری هم به وقت خود باقیست.

واقعیت این روند به گفته کارشناسان در تغییر رنگبندی کرونایی شهرستان‌ها طی همین دوره است که اول مرداد شاهد 232 شهرستان با وضعیت قرمز، 117 شهرستان با وضعیت نارنجی و در نهایت 99 شهرستان با وضعیت زرد بوده‌ایم اما تنها 14 روز بعد این آمار به ترتیب 285، 110 و 53 مورد ثبت شده است.

نکته نگران کننده‌تر اینجاست که در این دوره با توجه به روندهای یاد شده مثلث حیات یعنی تست هوشمند و غربالگری، واکسیناسیون گسترده و رعایت پروتکل‌ها آنطور که شایسته موقعیت است مدنظر قرار ندارد و هیچ خبری از تقویت اضلاع مربوطه نبوده و حتی اگر اتفاقی در یک بخش افتاده مشکلات بخش دیگر باعث شده تا دستاوردهای موجود نیز زیر سئوال رفته باشد.

به گفته کارشناسان شاهد مثال این اتفاق را می‌تواند در 4355 مورد فوت ناشی از کرونا تنها در یک دوره 14 روزه دید که بیانگر از دنیا رفتن متوسط 311 هموطن در دوره یاد شده است.

 

 

جدیدترین اخبار کرونا در ایران| 4 دقیقه یک فوتی و هر دقیقه 22 مبتلای جدید/کمبود منابع انسانی در مراکز درمانی + فیلم؛ نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| تعطیلی کامل 29 مرکز استان برای قطع زنجیره انتقال/ پیک پنجم و رکورد 100000 فوتی+ نقشه و نمودارجدیدترین اخبار کرونا در ایران| رشد 14.3درصدی موارد ابتلا/ 2 هفته تعطیلی برای مهار دلتا/ 4246 فوتی در شانزده روز+ نقشه و نمودار

 

استان ایلام

محمد کریمیان در گفت‌و گو با خبرنگار تسنیم در ایلام، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون 45 هزار و 655 نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی 24 ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی 305 مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر 302 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در 24 ساعت اخیر 72 بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها 42 هزار و 969 نفر بوده است.

کریمیان گفت: در 24 ساعت گذشته چهار مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام، دو مورد در شهرستان ایوان و یک مورد مربوط به شهرستان مهران گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون 843 نفر بوده است.

استان کرمان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمد صادق بصیری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با اشاره به نامه معاون امنیتی و انتظامی و رئیس کمیته امنیتی اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اظهار داشت: به دلیل شیوع گسترده گونه دلتای بیماری کرونا در اکثر شهرهای استان خراسان رضوی و روند رو به افزایش آن، ضمن تشدید نظارت بر محدودیت‌های پیش‌بینی شده در طرح جامع مدیریت هوشمند، به مدت دو هفته از تاریخ 13 مرداد ماه جاری، صدور هرگونه مجوز تردد (به غیر از موارد درمانی و اضطراری) برای ورود به استان خراسان رضوی و یا خروج از استان ممنوع است.

حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز از ثبت نام واکسن کرونا برای افراد بالای 43 سال در استان کرمان خبر داد و اظهار داشت: متولدین 1357 و قبل از آن در استان کرمان می‌توانند با مراجعه به سامانه  salamat.gov.ir نسبت به ثبت‌نام واکسن اقدام کنند.

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌‌پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا بیان کرد: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و 93 مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد 601 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: 88 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 228 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، 75 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و 101 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری 212 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید 19، تاکنون به 29 هزار 905 مورد رسیده است.

وی به فوت 17 بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به 3 هزار و 655 نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان 454 هزار و 580 مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را 92 هزار و 423 مورد است.

به گزارش تسنیم و براساس اطلاعیه دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان؛ بنا بر آخرین وضعیت اعلام شده و در ادامه همکاری و هماهنگی با ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس منحوس کرونا و هماهنگی با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با محوریت نماینده ولی فقیه در استان نماز جمعه تاریخ مذکور در 21 شهر از مجموع 56 پایگاه نمازجمعه استان برگزار نمی‌شود.

کرمان، بم، جیرفت، رفسنجان، سیرجان، زرند، کوهبنان، بافت، بردسیر، رودبار، ریگان، شهربابک، عنبرآباد، فاریاب، فهرج، قلعه گنج، کهنوج، منوجان، نرماشیر، زهکلوت و بروات، شهرهایی است که نمازجمعه(15 مرداد) در آن برگزار نمی‌شود اما در سایر مناطق استان کرمان با رعایت اصول و مقررات بهداشتی و فاصله اجتماعی نمازجمعه برگزار و اقامه خواهد شد.

استان بوشهر

سعید کشمیری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   بوشهر   ، از افزایش شناسایی بیماران کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: شناسایی روزانه بیماران کرونایی در استان بوشهر نسبت به تیرماه افزایش بیش از 2 برابری دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از اشغال همه تخت‌های بستری بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: اکنون میزان مراجعه روزانه مبتلایان کووید 19 به مراکز بهداشتی درمانی استان به بیش از 750 نفر رسیده که نیمی از آنها بستری می‌شوند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر تعداد بیماران کرونایی را نگران کننده دانست و افزود: اکنون تعداد بیماران بستری در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به 832 نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه همه بیماران کرونایی پذیرش می‌شوند تأکید کرد: با توجه به محدودیت ظرفیت تخت‌ها در بیمارستان‌های استان با سیر صعودی بستری‌ها مواجه هستیم و اکنون به سختی تخت برای بیماران کرونایی فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه شاهد اوج‌گیری بیماری کرونا در استان هستیم خاطر نشان کرد: روزانه بیش از 750 نفر به مبتلایان کرونایی استان بوشهر افزوده می‌شود و این بیماری به‌شدت مسری شده است.

کشمیری با اشاره به اینکه یک نفر مبتلا به کرونا همزمان به بیش از 7 نفر منتقل می‌کند گفت: سال گذشته یک مبتلا حداکثر به 2 نفر منتقل می‌کرد که اکنون به سبب شیوع کرونا از گونه دلتا انتقال آن به دیگران افزایش یافته و تنها راه پیشگیری از انتقال، در کنار تسریع در تزریق واکسن، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از جمله استفاده مکرر از ماسک و پرهیز از دورهمی، تجمعات و سفر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ثبت 11 فوت دیگر به سبب ابتلا به کرونا در استان بوشهر تصریح کرد: روز گذشته 5 آقا و 6 خانم بین سن 9 تا 95 سال به سبب ابتلا به کرونا جان باختند و تعداد فوتی‌های کرونایی استان بوشهر به یک‌هزار و 474 نفر رسید.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر از گذشت 70 هزار نفر ابتلا به کرونا در استان خبر داد و بیان کرد: روز گذشته 202 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد، بیش از 50 درصد آنها به کرونا مثبت، قطعی است.

وی با اشاره به اینکه اکنون 61 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بوشهر بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، 27 نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند و با کمک دستگاه تنفس می‌کنند.

کشمیری توجه به طرح واکسیناسیون کرونا را مورد تأکید قرار داد و افزود: اکنون مراکز تجمیعی تزریق واکسن در استان بوشهر افزایش یافته و گروه‌های سنی تعیین شده باید هر چه سریعتر خود را در برابر کرونا واکسینه کنند.

استان گیلان

به گزارش خبر گزاری تسنیم از رشت، ویروس کرونا در حالی در استان گیلان جولان می‌دهد که آمار مبتلایان به بیماری کرونا افزایش روزافزون دارد و اکنون بیش از هزار و 700 بیمار در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند.

پیک پنجم کرونا تبدیل به یک فاجعه کرونایی در گیلان شده و در چند هفته اخیر خانواده‌های زیادی داغدار عزیزانشان شده‌اند به طوری که در 24 ساعت گذشته کرونا بیست قربانی از گیلان گرفته است.

با وجود وضعیت بحرانی و وخیم استان گیلان و آمار فاجعه‌بار کرونایی، عدم‌رعایت‌ها و سهل‌انگاری‌ها، فعالیت همه گروه‌های مشاغل در شهرهای نارنجی و قرمز و حضور مسافران از اقصا نقاط کشور در گیلان همچنان ادامه دارد.

با وجود اینکه در ابتدای هر هفته شاهد برگزاری جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا گیلان و اتخاذ تصمیمات مهم هستیم اما عملاً اجرای این تصمیمات شامل تشدید محدودیت‌ها و نظارت بر فعالیت مشاغل در استان مشاهده نمی‌شود.

اگرچه بی‌توجهی مردم گیلان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایجاد وضع موجود تأثیر به‌سزایی داشته اما اعمال محدودیت‌ها از سوی مسئولان در پیک فاجعه‌بار پنجم کرونا حتی به اندازه پیک‌های گذشته که شدت کمتری داشتند نیست.

استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در 24 ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان 5844 نفر بودند که 2293 بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده 437  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت  316 بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر 2774 بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد  396 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی 24 ساعت اخیر در استان اصفهان را 30  نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 18 نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

درحال تکمیل... .

انتهای پیام/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا ویروس کرونا مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان های استان بوشهر رئیس دانشگاه علوم پزشکی اخبار کرونا در ایران کرونا در استان مبتلا به کرونا بیماران کرونایی بیماری کرونا بیمارستان ها مراکز درمانی استان کرمان ناشی از کرونا جدید مبتلا استان اصفهان نگران کننده موارد بستری بستری هستند ویروس کرونا استان ایلام پزشکی کرمان نشان می دهد ساعت گذشته بیمار جدید همه گیری بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۸۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!

تالاسمی، یک بیماری خونیِ ژنتیکی است و افرادی که به آن مبتلا هستند، مجبورند تا پایان عمر دارو مصرف کنند. این در حالی است که بیماران تالاسمی از حدود ۶ سال گذشته با کمبود دارو مواجه‌اند؛ واردات دارو به دلیل تحریم‌ها به سختی و به میزان اندک انجام می‌شود و دارو‌های تولید داخل نیز عوارض زیادی دارند و جوابگو نیستند.

 

به گزارش همشهری‌آنلاین، در حال حاضر ۲۳ هزار بیمار تالاسمی در ایران زندگی می‌کنند که از این تعداد تنها در طول ۶ سال گذشته، ۱۱۰۰ نفر به دلیل کمبود دارو‌های خارجی، جان خود را از دست داده‌اند که بسیاری از آن‌ها کودک بوده‌اند. در حالی که به گفته کارشناسان، در صورت تامین پایدار دارو، این بیماران می‌توانند عمری طبیعی داشته باشند و دوران سالمندی خود را نیز ببینند.

تالاسمی، یک بیماری خونی ژنتیکی یا ارثی است که به دلیل نقص در ساخت زنجیره هموگلوبین (پروتئین حمل اکسیژن در خون) اتفاق می‌افتد. در این بیماری، هموگلوبینِ معیوب قادر به اکسیژن‌رسانی مطلوب به اعضای بدن نیست.

بیمارانی که قبل از ۱۸ سالگی می‌میرند

تالاسمی سال‌ها است که در ردیف بیماری‌های خاص قرار گرفته، اما حمایت ضعیف دولت‌ها و سازمان‌های بیمه‌گر باعث شده که این بیماران ماهانه پول زیادی از جیب بپردازند؛ چیزی حدود ۷ میلیون تومان که رقم کمی نیست. علاوه بر این، دارو‌ها یا جوابگو نیستند یا اگر موثر باشند، در بازار کشور موجود نیستند و در هر دو صورت جان بیمار در معرض تهدید است.

یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: یک بیمار تالاسمی اگر درمان مناسب و پایداری داشته باشد و دارورسانی به او دچار مشکل و وقفه نشود، می‌تواند یک عمر طبیعی داشته باشد. در تمام دنیا همین‌طور است. اما در ایران در ذهن همه جا افتاده که که طول عمر بیماران تالاسمی کم و کوتاه است. دلیلش هم ساده است؛ اساسی‌ترین داروی این بیماران، تزریق مداوم خون و مصرف دارو‌های آهن‌زدا است. اگر هر یک از این‌ها دچار مشکل شود، ممکن است جان این بیماران به خطر بیفتد و طبیعی است که عمر طولانی هم نکنند. البته ما بیماران تالاسمیِ بالای ۶۰ سال هم داریم، اما تعداد زیادی بیمار هم داریم که زیر ۱۸ سالگی می‌میرند.

فوت ۱۱۰۰ بیمار به دلیل نبود دارو!

از زمان برگشت تحریم‌ها یعنی از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۱۰۰ بیمار تالاسمی به دلیل نبود دارو فوت کرده‌اند. آماری که رئیس انجمن تالاسمی ایران سال گذشته درباره آن هشدار داده و گفته بود: با روند کنونی ممکن است آمار مرگ این بیماران در آینده تصاعدی شود.

عرب در این باره بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: تحریم‌ها روی مبادلات ارزی اثر گذاشته و باعث شده که میزان واردات دارو به کشور به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کند. موضوع این است که ۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به غیر از مصرف داروی خارجی ندارند. چون دارو‌های تولید داخل، آهن را در بدن این بیماران پایین نمی‌آورد. دلیل بزرگ‌ترش این است که دارو‌های ایرانی عوارض می‌دهند. سال گذشته فقط ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم و امسال هم که هنوز وارداتی اتفاق نیفتاده است.

به گفته رئیس انجمن تالاسمی ایران، در حال حاضر ۲۳ هزار نفر بیمار تالاسمی ماژور (کم‌خونی کولی)، سیکِل‌سل (کم‌خونی سلول‌های داسی‌شکل) و اینترمدیا (متوسط) داریم که این دسته از بیماران مجبورند دارو‌های آهن‌زدا یا فرآورده‌های خونی مصرف کنند.

عوارض متعدد دارو‌های تولید داخل

دارو‌های داخلی عوارض زیادی برای بیماران تالاسمی دارند؛ از عوارض پوستی گرفته تا درد در محل تزریق و عدم اثربخشی دارو. اگر دارو به بیمار تالاسمی نرسد، حجم بالای آهن در کبد، قلب، کلیه‌ها و سایر اعضای حیاتی بدنش رسوب می‌کند و بیمار را ظرف ۳ ماه تا ۲ سال - بسته به وضعیت جسمی بیمار - از بین می‌برد.

رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: قبل از بازگشت تحریم‌ها، سالانه حداکثر ۴۰ بیمار تالاسمی در کشور جان خود را از دست می‌دادند، اما از زمان بازگشت تحریم‌ها یعنی از ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ تا الان این آمار بیش از ۶ برابر رشد کرده و سالانه ۲۶۰ بیمار تالاسمی به دلیل کمبود و نبود دارو جان خود را از دست می‌دهند. حدود ۲۰۰ نفر از فوتی‌ها کودکان زیر ۱۸ سال هستند.

۳۵ تا ۴۰ درصد از بیماران تالاسمی برای زنده ماندن، راهی به جز مصرف داروی خارجی ندارند. در حالی که پارسال تنها ۱۲ درصد واردات دارو داشتیم.

بیش از ۱۰ هزار نفر از بیماران مبتلا به تالاسمی براثر کمبود دارو آسیب جدی دیده‌اند و در معرض خطر جدی مرگ هستند. عرب در این باره می‌گوید: خود من جزو این بیماران هستم. این‌ها وقتی دارو را درست مصرف نکنند یا بریده‌بریده مصرف کنند، قلب یا کبدشان دچار مشکلات خیلی حاد می‌شود، فشار ریه بالاتر از حد نرمال می‌رود و این موضوع باعث می‌شود که به قلب فشار بیاید و بیمار را به مرگ نزدیک کند. علت بیش از ۸۰ درصد مرگ و میر بیماران تالاسمی، مشکلات قلبی و ریوی است.

افت کیفیت دارو‌های داخلی

وضعیت دارو‌های بیماران تالاسمی در سال ۱۴۰۳ حال خوبی ندارد. این را عرب می‌گوید و اضافه می‌کند: آمار‌ها گویا هستند. در سال ۱۴۰۲ فقط نیمی از نیاز‌های دارویی تزریقیِ این بیماران توسط سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت تامین شد و با این اوضاع نمی‌توان انتظار داشت که وضعیت تامین دارو در ۱۴۰۳ خود به خود بهبود پیدا کند. از ابتدای امسال تا الان که اصلا واردات نداشته‌ایم. البته پارسال یکی دو بار تامین دارو تا حدی رضایت‌بخش شد، اما این وضعیت ادامه‌دار و پایدار نبود.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: حتی داروی ایرانی هم در سال گذشته به اندازه تامین نشد و به طور مرتب در دسترس نبود. همان دارو‌ها هم عارضه می‌دادند و نه تنها بیماران از این موضوع گلایه دارند، بلکه پزشکان هم اذعان دارند که دارو‌ها عوارض می‌دهند. علاوه بر اینها، کیفیت دارو‌ها هم زیر سوال است. سال گذشته در ویال‌های یک شرکت دارویی داخلی، تار مو و چیز‌های دیگر پیدا کردیم! تازه تولیدکننده قصد شکایت از ما را داشت.

انتقاد از تغییر مدام مدیران سازمان غذا و دارو

قرار است در روز جهانی تالاسمی، (امروز ۱۸ اردیبهشت) اولین جلسه دادگاه بین‌المللیِ اثرات تحریم بر بیماران تالاسمی برگزار شود و رئیس انجمن تالاسمی ایران می‌گوید: امیدواریم راه به جایی ببریم. من این دادگاه را بی‌اثر نمی‌دانم.

عرب می‌گوید: البته مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است. حوزه دارو نیازمند یک مدیریت ثابت، پایدار با پایش دائمی است. در حالی که تغییرات مدیریتی در سازمان غذا و دارو خیلی زیاد اتفاق می‌افتد. متاسفانه با تغییر دولت‌ها یا تغییر یک وزیر، مدیران حساس‌ترین جایگاه‌ها هم تغییر می‌کند و این می‌تواند به منافع مردم ضربه بزند. درواقع بخش بزرگی از مشکل موجود در حوزه دارو به همین موضوع مربوط است.

مساله فقط تحریم‌ها نیست؛ تغییرات مدام مدیران در سازمان غذا و دارو یکی دیگر از دلایل بروز مشکلات در حوزه دارو است.

رئیس انجمن تالاسمی ایران تاکید می‌کند: سازمان غذا و دارو را باید از همه جهات فریز نگه داریم. چون این سازمان کاملا تخصصی و کارشناسی است و نباید مدیرانش مدام تغییر کنند تا بتوانند برای برنامه‌ریزی‌های درست و جامع اقدام کنند. با تغییرات مداوم مدیران و رویکرد‌ها مشکلات حوزه دارو شناسایی و رفع نخواهند شد. در چند سال اخیر چندین بار مدیر کل دارو سازمان غذا و دارو تغییر کرده است. با این تغییرات هیچ وقت اتفاق خوبی برای بیماران به خصوص بیماران خاص رخ نخواهد داد.

عرب ادامه می‌دهد: در این میان مسئولان مدام با افتخار اعلام می‌کنند که تامین دارو روند رو به رشدی دارد. در حالی که واقعیت چیز دیگری است. برخی مسئولان آمارسازی و عملکردسازی می‌کنند و آن را کادوپیچ‌شده پیش چشم مردم می‌گذارند و با این کار فقط نمک به زخم بیماران و خانواده‌های آن‌ها می‌پاشند. چون فقط بیماران می‌دانند که اتفاق مثبتِ پایداری در حوزه دارو رخ نداده است.

دیگر خبرها

  • انتقاد شدید فاطمه هاشمی از وزارت بهداشت
  • روند کاهشی شاخص‌های مرده زایی و بستری متصل به تولد در استان همدان
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • ۶ هزار بیمار خاص تحت پوشش کمیته امداد اصفهان هستند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • پیشگامی ایران در زمینه دانش تالاسمی
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند